Hoogbegaafdheid

Elk kind is bijzonder. Toch zijn er kinderen die bijzondere aandacht nodig hebben om zich goed te kunnen ontwikkelen. Op school is er niet altijd genoeg tijd om deze speciale aandacht aan uw kind te geven. Bij The Study is die tijd er wel. Ook voor het hoogbegaafde kind.

Ik heb in mijn gezin dagelijks met hoogbegaafdheid te maken. Als ervaringsdeskundige weet ik wat de valkuilen én de kansen zijn. Tijdens de Engelse les bied ik het hoogbegaafde kind de mogelijkheid te ontsnappen aan het keurslijf van het onderwijssysteem. Binnen het regulier onderwijs richt men zich voornamelijk op academische prestaties en men ziet graag dat elk kind op weg naar deze prestaties zoveel mogelijk hetzelfde pad bewandelt.

Een hoogbegaafd kind houdt niet van platgetreden paden. Het wil onderweg kunnen afdwalen naar zijpaden met vergezichten, onverwachte ontmoetingen, verrassende ontdekkingen en uitdagende obstakels. Tegelijkertijd heeft het iemand nodig die zegt: “Hey you, let’s not forget we were on our way to somewhere special. Let’s keep our goal in mind. Carry on!”

Creativiteit, ruimte voor inbreng van de leerling, oog voor de sensitiviteit van het hoogbegaafde kind, begrip voor frustraties, tijd voor een gesprek (maar dan graag in het Engels!), het kan allemaal. Zolang de voertaal maar Engels is en er sprake is van een goed leerproces, is alle input van de leerling welkom.


Heeft u vragen over de les? Neem contact op met Vaneke Kattenberg:
vaneke@thestudy.nl
of bel: 06 – 50466549

The Study, Engelse les op maat